Usturoiul, beneficiile usturoiului

Usturoiul, beneficiile usturoiului

Despre usturoi

Credeți că usturoiul nu vă oferă altceva decât o respirație urât mirositoare?

Ei bine, o face , dar este, de asemenea , unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți consuma.

Timp de secole, usturoiul a fost considerat un „ vindecă tot” , și este declarat a fi capabil să trateze boli precum o simplă raceală până la ciună.
La începutul secolului al 18-lea în Franța, groparii înghițeau usturoi zdrobit deoarece se credea că acesta îi protejează de ciumă. În această perioadă foarte mulți oameni au fost uciși de ciumă.

Usturoiul este bogat in antioxidanți si contine vitamina C (care este importantă pentru construcția și intreținerea pereților celulelor, pentru oase, gingii, piele si întreținerea țesuturilor conjunctive ), vitamina A, vitaminele B1 B2 B6, urme de vitamina E și K, acid folic, acid pantotenic , riboflavin și alicină.
Usturoiul este o plantă care inițial a venit din Asia Centrală, iar acum este cultavat în întreaga lume. O parte din aceste plante sunt folosite pentru medicamente și suplimente.

Iată câteva motive pentru care ar trebui să consumați cât mai des usturoiul :

Boli de inimă
Unele dovezi sugerează că usturoiul ajută la prevenirea bolilor de inimă. Poate incetini ateroscleroza (rigidizarea arterelor) și scade tensiunea arterială. Intr-un studi care a durat 4 ani s-a descoperit că persoanele care au consumat în medie 900 mg praf de usturoi pe zi au încetinit dezvoltarea aterosclerozei. Usturoiul , de asemenea, poate fi anticoagulant, ceea ce înseamnă ca acționează asupra sângelui și îl face mai subțire, care ajută la prevenirea atcurilor de inimă și a accidentelor vascular cerebrale.
Antioxidant
Alicina crește în mod natural enzimile antioxidante. Usturoiul ajuta împotriva efectelor dăunătoare ale nicotinei și incetinește procesul de îmătrânire a ficatului.
Antibacterian
Usturoiul are 1% din puterea de penicilină și îndepartează o serie de bacterii cum ar fi Salmonella Listeria, E. coli, meningita criptococică, candida. Problema cu cele mai multe antibiotice este că bacteriile dezvoltă rezistență la ele, însă acest lucru nu este valabil și în cazul usturoiului.
Cheaguri de sânge
Conform studiilor clinice s-a dovedit că tensiunea arterială a voluntarilor care au participat a fost redusă cu 1 % pana la 5 % după administarea de suplimente pe bază de usturoi. Acest lucru poate nu pare mult, dar această reducere mică poate reduce șansa unui accident vascular cerebral cu 30 – 40% și a unei boli de inimă cu 20 – 25 %.
Răceli
Usturoiul ajută la prevenirea racelilor.
Sistemul imunitar
Usturoiul intărește sistemul imunitar, care ajută organismul la lupta împortiva bolilor.
Cancer
Conform studiilor și cercetărilor efectuate s-a dovedit ca personele care au consumat usturoi crud sau fiert sunt mai puțin susceptibile la dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, in special de colon și de stomac. De asemnea s-a constatat o reducere de pâna la 30% a riscului de cancer colorectal.

Câteva sfaturi despre usturoi
- Usturoiul este cel mai eficient atunci când este consumat proaspat, zdrobit sau tocat.
- Un cățel de usturoi pe zi vă va imbunatați sănătatea iar împreună cu 2-3 cuișoare vă ajută la prevenirea răcelilor.
- Atunci când utilizați usturoiul la gătit așteptați până în ultimele 10 minute de gătit pentru a-l adăuga.
- Fiți atenți la consumul excesiv de usturoi, acesta poate irita sistemul digestiv.
- Nu introduceți usturoiul in cuptorul cu micounde, deoarece acesta distruge ingredientele active.
- Suplimentele pe bază de usturoi pot interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi anticoagulantele.


Beneficii alimente asemănătoare :

Usturoiul, beneficiile usturoiului
Both comments and pings are currently closed.

Comentariile sunt inchise momentan.